El protocol familiar és un document que signen els membres d'una família que tenen interessos comuns en una empresa per evitar conflictes futurs.

Són acords al marge del que puguin marcar les lleis; llei de responsabilitat limitada en cas de SL o llei de l'IRPF en cas de particulars.

És generalment per assegurar la continuïtat de l'empresa familiar.

I de què pot parlar aquest document?

1.- De com poden assignar els beneficis de l'empresa. El protocol pot obligar a destinar una quantitat dels beneficis a unes reserves per invertir en l'empresa en un futur.

2.- De com vendre les participacions en cas de societats. Si algun soci familiar vol vendre les seves participacions, es pot obligar a fer-ho als socis familiars de la societat.

3.- De quan es farà la venda de participacions. Pot establir-se una data concreta per fer la successió empresarial de pares a fills o familiars. Per ex: la data de jubilació del pare.

4.- De qui resoldrà els conflictes en cas d'enfrontament. Per no haver d'anar als tribunals en cas de desavinences el protocol pot contemplar l'arbitratge via una tercera o diverses terceres persones.

El protocol familiar, si es vol, pot dipositar-se al registre mercantil.

Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració